torstai 11. huhtikuuta 2013

Makumatka Vietnamiin

Jonkin aikaa on tehnyt mieli kokeilla vietnamilaisia kevätrullia. Riisipaperiarkkeja löytyy kaapista, ostin niitä isot paketit meidän paikallisesta itämaisesta kaupasta. Ihana kauppa. :) Tuli tänään käytyä terassilla maistelemassa miltä se siideri maistuu auringossa ja kun oli niin keväinen olo ja muistin että kotoa löytyy tarvittavat ainekset niin kotiin tullessa aloin touhuamaan. Terassilla oli muuten yllättävän lämmin ja yksi siideri meni ennen kuin tuuli hätisteli pois. :)

Nämä voi täyttää omien makumieltymysten mukaisesti raikkailla vihanneksilla, katkaravuilla/kanalla ja mausteilla.


Vietnamilaiset Kevätrullat

8 riisipaperilevyä
180g katkarapuja
1 punainen chili
2 pientä salottisipulia
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 2-3 valkosipulin kynttä)
2 rkl raastettua inkivääriä
1 pienen pieni keltainen paprika
salaattia
1 porkkana
1 pieni avokado
1½ rkl kalakastiketta
4 rkl limemehua
½ tl korianteria jauheena, voi käyttää myös tuoretta jos tykkää
Sweet chili-kastiketta

Suikaloi sipulit ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri. Sekoita sipulit, chili, inkivääri, kalakastike, limemehu ja korianteri. Lisää sekoitukseen katkaravut ja laita kylmään maustumaan.
Suikaloi salaatti, raasta porkkana, suikaloi paprika ja avocado ohuen ohuiksi suikaleiksi.
Pehmitä riisipaperilevyt yksi kerrallaan kuumassa vedessä. Laita kaikkia täytteitä levylle, rullaa. Leikkaa viistosti kahtia ja tarjoile sweet chili-kastikkeen kanssa.


Itse tein aika tujakan tulista, mutta oli kyllä hyvää! :) Riisipaperi on kivan tahmeaa, avocado tasaa hieman tulisuutta.

Juoma: Rainbow Kivennäisvesi Vadelma, minun lempijuoma

Ngon quá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti