keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Siskonmakkarapastaa


Meinasin aloittaa kirjoittamisen että "Minä rakastan pastaa!" mutta sitten hoksasin että voisin aloittaa kaikki kirjoitukset "Rakastan sitä ja tätä ja tuota"! Jos sanoisin nyt vaan että minä RAKASTAN ruokaa se on sitten sillä selvä ja yritän jatkossa keksiä muita aloituksia. :) No mutta rakastan minä pastaa... En ole vielä tehnyt pastaa ihan omin pikku kätösin, mutta vastikään hankin pastakoneen, joten toivottavasti lähitulevaisuudessa voin kirjoitella onnistuneesta kotipastasta. Mutta siihen asti mennään valmistavaralla.

Eilen tein pastakastiketta siskonmakkarasta. Vaikka sanotaan ettei siskonmakkaraa pitäisi pakastaa niin minäpä pakastan silti, koska se on vaan niin hirveän helppoa leikata kun se on kohmeista. Tällä ohjeella saa kaksi ihan isoa annosta aikaiseksi. 


Siskonmakkarapastaa

250g siskonmakkaraa
1 pieni sipuli pilkottuna
500g tomaattimurskaa
1 tl timjamia
½ tl oreganoa
½ tl basilikaa
½ tl persiljaa
½ tl pippurirouhetta
2 rkl öljyä
Linguinea tai muuta pastaa josta tykkäät

Laita pastavesi kiehumaan kattilaan ja aloittele siinä odotellessa kastiketta. Laita kylmälle paistinpannulle öljy ja paloittele makkara pannulle mukavan suupalan kokoisiksi paloiksi. Itse poistan kuoren vaikka se onkin ihan syötävää tavaraa. Laita paistinpannu hellalle ja laita levy keskilämmölle.  (Jossain vaiheessa kun se vesi kiehuu kattilassa niin nakkaa sinne pastat ja suolaa) Kun makkarapalat ovat ruskistuneet niin käännä ne ja ruskista toinenkin puoli. Lisää pannulle sipulit ja yrtit. Paista kunnes sipuli on pehmennyt ja lisää sitten tomaattimurska ja pippuri. Anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti kunnes pasta on valmista. Tarkista vielä tarvitseeko lisätä suolaa kastikkeeseen ja sekoita valutettu pasta kastikkeen sekaan.

Juoma: Kylmää maitoa taasen, rakastan sitäkin! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti